برای موفقیت در آزمونهای سراسری باید علاوه بر مطالعهی دقیق مطالب درسی، آشنایی با انواع سؤالهای تستی را نیز بیاموزیم. مسلماً داوطلبانی که با شیوهی پاسخ به سؤالهای تستی آشنایی داشته باشند در آزمون نسبت به افرادی که هیچ گونه آشنایی با این گونه سؤالات ندارند، بهتر عمل میکنند. گاهی تعدادی از داوطلبان به جای مطالعه، همزمان با تست فقط برای کسب مهارت در تست زدن تلاش میکنند و تمام زمان خود را صرف تمرین تست میکنند. این دسته از داوطلبان فقط شکل ظاهری سؤالها و پاسخها را حفظ میکنند، بدون اینکه تلاشی برای فهمیدن داشته باشند و قطعاً در کنکور دچار مشکل میشوند.
مطالعهی مفهومی بدون تست یا تمرین تستزنی به صورت انبوه بدون مطالعهی مفهومی، اشتباه است.
تمرین تستزنی را در ۳ مرحله انجام دهید:
تمرین تستزنی را در ۳ مرحله انجام دهید:
* مرحلهی اول باید همزمان با درس خواندن باشد؛ یعنی بعد از خواندن هر بخش باید تست همان بخش را (البته نه به صورت انبوه) تمرین کنید و بعد از گذشت دو یا سه روز دوباره تستهای همان مبحث را تمرین کنید تا از تسلط خود بر روی مبحث مورد نظر مطمئن شوید.
* در مرحلهی دوم باید حین تست زدن، تستهایی را که مهماند شناسایی کرده و در کتاب خودآموزی وارد کنید (از این مرحله در مواقع قبل از آزمون یا در دوران جمعبندی استفاده کنید).
* مرحلهی سوم در ایام نوروز یا دوران طلایی است که کل کتابهای پایه و نیمسال اول پیش تمام شده است. شما باید با استفاده از تستهای زرد و مجموعهای و از جمله کتاب نوروز که مخصوص این ایام طراحی شده است مرور داشته باشید.
* مرحلهی چهارم بعد از ایام نوروز است که به آن دوران جمعبندی میگویند. در این مرحله از خلاصهنویسیهای خود که در تمام سال انجام دادهاید استفاده کنید و به تمرین تست از کتاب زرد عمومی، هفتکنکور، شبیهساز کنکور، اگر من طراح بودم بپردازید و با استفاده از تکنیک روش ۳ روز یکبار اقدام به تستزنی کنید.
به یاد داشته باشید برای رسیدن به تعادل در تستزنی باید در آزمونهای معتبر شرکت کنید؛ آزمونهایی که از کیفیت استاندارد برخوردارند و شما را به هدفتان نزدیک خواهند کرد.
پست های مرتبط با این مطلب




