میدانید که دو نوع تست زدن داریم: ۱٫ آموزشی، ۲٫ سنجشی
شاید شما هم از آن دسته دانشآموزانی هستید که هر چند کتاب تست دارند و تست کار میکنند اما نتیجه نمیگیرند. یکی از مهمترین دلایل آن این است که هرچند تأکید بسیاری بر مرحلهی اول مطالعه یعنی ادراک شده است اما بسیاری از دانشآموزان قبل از ادراک کامل درس به سراغ کتاب تست میروند و تست آموزشی کار میکنند؛ یعنی یکی یکی سؤالات را میخوانند و پاسخ میدهند و اگر سؤالی را نمیدانند سعی میکنند از روی پاسخنامهی تشریحی جواب را نگاه کرده و آن را یاد بگیرند. اگرچه این کار (تستخوانی) در مواردی مفید است اما نباید به عادت تبدیل شود.
عواقب تستخوانی:
۱- باعث کمتوجهی به مرحلهی اول مطالعه (ادراک) میشود؛ چون ممکن است به هر مطلبی که میرسید و یاد نمیگیرید یادگیری آن را به تست زدن و به اصطلاح تستخوانی موکول کنید. این کار ممکن است باعث یادگیریهای ناقص شود.
۲- با روش تستخوانی نمیتوانید از تکنیکهای مدیریت زمان بهره ببرید و آنها را در منزل تمرین کنید؛ چون با این روش برای هر تست زمان زیادی صرف میکنید.
تستخوانی در بعضی کتابها که تستهای مجموعهای دارند از جمله کتابهای زرد، میتواند مفید باشد اما عملکرد شما در آن مانند مرحلهی اول مطالعه یعنی ادراک است و برای یادگیری مطلب جدید است یا مطلبی که ناقص یاد گرفتهاید و خیلی نقش سنجشی ندارد؛ بنابراین ابتدا سعی کنید مطالب کتاب درسی خود را کامل بخوانید و به ارتباط و معانی هر جمله یا کلمه پی ببرید و آن را خوب بیاموزید. بعد از حل تمرین و پرسش از خودتان به سراغ کتاب تست بروید و سعی کنید تستها را در مدتزمان مشخص و به صورت سنجشی کار کنید تا علاوه بر محک زدن اطلاعاتتان مدیریت زمان را نیز تمرین کرده باشید. تکنیک × و – را فراموش نکنید.
منبع: کانون فرهنگی قلم چی
پست های مرتبط با این مطلب




