«فراهم کردن شرایط مطالعه یعنی بهرهوری بیشتر از مطالعه»
شرایط مطالعه، مواردی هستند که با دانستن و فراهم کردن آنها، میتوان مطالعه های مفیدتر با بازدهی بالاتر داشت. این شرایط به شما می آموزد که قبل از شروع مطالعه چه اصولی را به کار گیرید، در حین مطالعه چه مواردی را فراهم سازید و چگونه به اهداف مطالعاتی خود برسید و با دانستن آنها میتوانید با آگاهی بیشتری درس خواندن را آغاز کنید و مطالعه های فعالتر داشته باشید:
۱٫آغاز درست: برای موفقیت در مطالعه باید درست آغاز کنید.
۲٫برنامهریزی: یکی از عوامل اصلی موفقیت، داشتن برنامهی منظم است.
۳٫ نظم و ترتیب: اساس هر سازمانی به نظم آن بستگی دارد.
۴٫ حفظ آرامش: آرامش، ضمیر ناخودآگاه را پویا و فعال میکند.
۵٫ استفادهی صحیح از وقت: بنیامین فرانکلین میگوید: «آیا زندگی را دوست دارید؟ پس وقت را تلف نکنید زیرا زندگی از وقت تشکیل شده است.»
۶٫ سلامتی و تندرستی: عقل سالم در بدن سالم است.
۷٫ تغذیهی مناسب: تغذیهی صحیح نقش مهمی در سلامتی دارد.
۸٫ ورزش: ورزش کلید عمر طولانی است.
۹٫ خواب کافی: خواب فراگیری و حافظه را تقویت میکند.
۱۰٫ درک مطلب: آنچه در حافظهی بلندمدت باقی میماند، مفهوم مطالب است.
چند توصیهی مهم:
▪ حداکثر زمانی که افراد میتوانند فکر خود را روی موضوعی متمرکز کنند بیش از ۳۰ دقیقه نیست؛ یعنی باید سعی کنید حدود ۳۰ دقیقه روی یک مطلب تمرکز کنید یا مطالعه داشته باشید و حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه استراحت کرده، سپس دوباره با همین روال شروع به مطالعه کنید.
▪ پیش از مطالعه از صرف غذاهای چرب و سنگین خودداری کنید و چند ساعت پس از صرف غذا مطالعه کنید؛ پس از صرف غذای سنگین بیشتر جریان خون متوجه دستگاه گوارش میشود تا به هضم و جذب غذا کمک کند و خونرسانی به مغز کاهش مییابد و از قدرت تفکر و تمرکز کاسته میشود. همچنین دارو، غذاهای آردی و قندی مثل نان و نیز نوشابههای گازدار قدرت ادراک و تمرکز را کم میکند.
▪ در حین مطالعه یادداشتبرداری نکنید. اگر یادداشت بردارید ذهن شما خود را از حفظ و بهیادسپاری مطالب راحت میکند. همچنین همزمان نمیتوانید هم مطلبی را بنویسید و هم گوش دهید.
رمز یادگیری در تکرار است
بهترین شیوهی مطالعه و یادگیری تکرار تصاعدی خواندن مطالب است. اگر فاصلهی بین دفعات اول و دوم مطالعه، ۳ ساعت بود، فاصلهی دفعات دوم و سوم بیشتر و فاصلهی دفعات بعدی هم به همین نسبت بیشتر شود. بین دفعات مطالعه نیز باید یک استراحت کوتاه فکری داشته باشید یا وقتی را برای ورزش اختصاص دهید. در مطالعه نباید از خلاصهنویسی غفلت کنید. مرور مطالب اصلی یک نوشته یا یک کتاب با خلاصهنویسی امکانپذیر است. ساعات آغازین روز برای زمان مطالعه مناسبتر است ولی برای تفکر و نگارش، ساعات انتهایی شب بهتر به نظر میرسد. برای خلاصه کردن یک کتاب شیوهی خط کشیدن زیر مطالب مهم با مداد و بازنویسی آن در دفترچههای مخصوص را انجام دهید. این اصول میتواند به شما در یادگیری کمک کند.
نکات پایانی:
۱٫ در طول سال تحصیلی برنامهریزی مناسب داشته باشید و روشهای صحیح مطالعه را رعایت کنید.
۲٫مطالب درسی را به تدریج و در طول زمان مرور کنید، نه اینکه در آخرین دقایق قبل از امتحان به مطالعهی فشرده بپردازید.
۳٫ از یادداشتهای خود، یادداشتهای فشردهای بردارید تا بازسازی ذهنی، رمزگردانی و مرور مطالب برایتان مفید باشد.
۴٫ سعی کنید به نوع آزمون پی ببرید تا بتوانید مطالعهی خود را متناسب با آن پیش ببرید.
۵٫همواره یک تصویر ذهنی مثبت از خودتان ترسیم کنید و پس از تلاش کافی برای مطالعه به موفقیت خود امیدوار باشید
پست های مرتبط با این مطلب




