۱- زمان خواب خود را تنظیم کنید:
برای داشتن مطالعهی مفید زمان خواب خود را تنظیم کنید تا هنگام مطالعه دچار خستگی نشوید و راندمان عملکردتان کاهش نیابد. در برنامهی روزانه علاوه بر اینکه درس خواندن اهمیت و برنامهی ویژهای دارد باید برای زمان خواب نیز برنامهی ویژهای تنظیم کنید. برای مثال فرد به طور معمول باید هشت الی نه ساعت در روز بخوابد. شما میتوانید ساعت ده شب تا شش صبح را به خواب بپردازید و نیز یک ساعت به طور دلخواه در بعدازظهر استراحت کنید.
تذکر: اگر روزی نتوانستید به اجرای کامل برنامهی خود بپردازید و آن را به اتمام برسانید، نگران نباشید و لازم نیست شبزندهداری کنید. میتوانید برنامهی خود را در روزهای دیگر به صورت جبرانی عملی کنید.
۲- به وعدههای غذایی خود اهمیت دهید:
با توجه به اینکه بدن شما برای انجام کارها نیاز به انرژی دارد، ذهن شما نیز برای درک بهتر مطالب نیاز به مواد غذایی دارد.
سعی کنید وعدههای غذایی خود را کامل کنید و به آنها اهمیت دهید؛ صبحانه یکی از وعدههای غذایی مهم است که باید به طور کامل آن را میل کنید و این امر ضروری است.
تذکر: پرخوری باعث میشود از انجام برخی فعالیتها بازبمانید.
۳- با بخشبندی مطالب به مطالعه بپردازید:
باید با در نظر گرفتن بازههای زمانی کوتاه برای استراحت بین مطالعه، مطالعه کنید تا راندمان فعالیت شما بالا برود و پیوسته خواندن (یکسرهخوانی) بخشهای یک درس باعث خستگی ذهن و مانع یادگیری کامل مطالب میشود؛ حتی کیفیت مطالعه را کاهش میدهد.
پیشنهاد من این است که هر ۴۵ دقیقه مطالعه، ۱۵ دقیقه زمان استراحت داشته باشید تا کیفیت مطالعهی شما افزایش یابد و بتوانید مفهومیتر به مطالعه بپردازید.
تذکر: طولانی شدن زمان استراحت بین بخشهای یک درس موجب میشود هم مطالب بخش قبلی که مطالعه کردید فراموش شود و هم نتوانید آن درس را در زمان مورد انتظار بخوانید.
پست های مرتبط با این مطلب




