خفتگی دانه:
درون دانه رویان وجود دارد.وزمانی که دانه ای تشکیل واز گیاه مادری جدا می شود وقدرت رویش ندارد ورویان درون آن زندگی نهفته دارد.
مهم ترین عواملی که باعث خفتگی دانه ها می شوند عبارتند از:
۱- پوسته ضخیم : دربعضی از گیاهان پوسته دانه آن قدر ضخیم ومحکم است که از نفوذ آب و اکسیزن به درون دانه جلوگیری می کند.(نفوذ آب واکسیزن به درون دانه برای جوانه زنی ورشد رویان لازم است.)
– راه های مصنوعی برای شکستن یاازبین بردن پوسته دانه :
الف)ایجاد شکاف درپوسته دانه.
ب) سائیدن پوسته دانه به کمک شن وماسه
– راه های طبیعی برای از بین بردن پوسته دانه :
الف) قرار گرفتن در معرض آتش
ب)عبور ازدستگاه گوارش جانوران
ج) افتادن روی تخته سنگ ها
د)عملکرد باکتری های تجزیه کننده
۲-وجود عوامل بازدارنده رشد :که با قرار گرفتن دانه ها در معرض سرما وشسته شدن دانه ها باعث تجزیه مواد بازدارنده رشد می شوند.
پست های مرتبط با این مطلب




